Home » Blog » De top 5 populaire vakantiebestemmingen in de zomervakantie

De top 5 populaire vakantiebestemmingen in de zomervakantie

Je denkt er waarschijnlijk nog niet over na, maar over een paar maanden breekt de zomer alweer aan. Dit betekent mooi weer, lange dagen en uiteraard de zomervakantie. Wil jij graag op vakantie deze zomervakantie? In deze blog vertellen we over de top 5 populaire vakantiebestemmingen voor in de zomervakantie. Zo kun je lekker dagdromen over de volgende vakantie. Met wie ga jij?

Bali

Als je nog nooit in Indonesië bent geweest, dan is Bali een grote aanrader. Bali staat bekend om adembenemende stranden, rijstvelden en een rijke cultuur. Je kunt surfen op de golven van Kuta Beach, de zonsondergang bekijken bij Uluwatu en de rust ervaren in Ubud. Bali heeft voor iedereen een geschikt iets en daarom is het zo’n populaire locatie. Vergeet niet om de traditionele gerechten te proeven en de unieke tempels te verkennen. Je hoeft de lange regenjas of normale regenjas niet mee te nemen, want de zomer is geen regenseizoen.

Barcelona

Barcelona is een levendige stad in Spanje vol met architectuur, drukke pleinen en lekker eten. Breng een bezoek aan de bekende Sagrada Família, wandel door de kronkelende straatjes van de Gotische wijk en ontspan op het zonnige strand van Barceloneta. Geniet in de avond van heerlijke tapas en sangria in een van de vele gezellige bars en restaurants.

Santorini

Santorini is een eiland dat bekend staat om de mooie uitzichten, schilderachtige dorpjes en prachtige zonsondergangen. Verken de charmante witgekalkte huizen van Oia, ontspan op de zwarte zandstranden van Perissa en geniet van een boottocht langs de caldera. Met een unieke schoonheid en romantische sfeer is Santorini een ideale bestemming voor stellen. Ben je pas getrouwd? Santorini is ook zeer populair voor een huwelijksreis.

Machu Picchu

Voor de avontuurlijke reizigers is Machu Picchu een zeer populaire bestemming. Deze oude stad, hoog in de bergen van Peru, is een van de meest iconische archeologische vindplaatsen ter wereld. Maak een tocht over de beroemde Inca Trail, bewonder de indrukwekkende ruïnes van Machu Picchu bij zonsopgang en leer meer over de fascinerende geschiedenis van de Inca-beschaving.

De Amalfikust

De Amalfikust in Italië staat bekend om steile kliffen, kleurrijke dorpjes en het blauwe water. Het is een van de meest pittoreske kustlijnen ter wereld. Werken de stadjes als Positano, Amalfi en Ravello, proef de verse vissen en de populaire limoncello. Gek op zwemmen? Neem dan een duik in de Middellandse Zee. Mooi weer, lekker eten en de ontspannen sfeer is waar de Amalfikust bekend om staat en is precies waarom jij er deze zomer heen zou moeten gaan.

Maui

Maui is een na grootste eiland van Hawaï, staat bekend om zijn prachtige stranden, weelderige regenwouden en spectaculaire zonsondergangen. Ga snorkelen in de kristalheldere wateren van Molokini Crater, maak een roadtrip over de schilderachtige Hana Highway en bekijk de adembenemende zonsopgang vanaf de top van de Haleakalā-vulkaan. Met zijn landschappen en overvloed aan avontuurlijke activiteiten is Maui een droombestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers.

De bovenstaande bestemmingen zijn zeer populair in de zomer. Een vakantie in de zomer is vaak een onvergetelijke ervaring en daarom raden wij het zeker aan om lekker met vakantie te gaan.